the-sky-is-the-limit

Sparta stadion te Rotterdam

Sparta Rotterdam

Sparta-Stadion "Het Kasteel" is het stadion van de Nederlandse betaald-voetbalclub Sparta Rotterdam. Het ligt in de Rotterdamse wijk Spangen.
De eerste versie van het Kasteel werd gebouwd in 1916, naar een ontwerp van de architecten J.H. de Roos en W.F. Overeijnder. In de loop der jaren werden de tribunes van "Stadion Spangen" diverse malen vernieuwd c.q. uitgebreid maar de meest ingrijpende renovatie vond plaats in 1998-99: het stadion werd toen bijna volledig herbouwd volgens een ontwerp van architectenbureau Zwarts & Jansma. Het nieuwe stadion werd gedoopt tot Sparta-Stadion "Het Kasteel". Het heeft een capaciteit van 11.026 plaatsen. Het Stadion werd geopend met een vuurwerk- en lasershow en een wedstrijd tegen Glasgow Rangers, die in 0-0 eindigde.

"Slechts" het gebouw met de twee torentjes, waaraan het complex al decennialang zijn bijnaam Het Kasteel dankte, bleef bij de verbouwing van 1999 behouden. Dat gebouwtje werd in november 2004 aangekocht door de zakenman Hans van Heelsbergen die behalve directeur van de textielketen Hans Textiel ook voorzitter van Sparta Rotterdam is. Van Heelsbergen opende er een horecagelegenheid, en een Sparta-museum.

Het systeem bestaat uit de volgende configuratie:
Brandmeld- / ontruimingsinstallatie: Detect BMC 2016
- Stadion en kantoren
- Conventioneel systeem
Brandmeld- / ontruimingsinstallatie: Detect BMC 3004
- Kasteel
- Geadresseerd systeem
Opdrachtgever / installateur: Steegman Elektrotechniek te Den Haag