the-sky-is-the-limit

 

Hollands glorie met bescherming van Sytec

Hotel New York is een eigentijds hotel / café-restaurant, op één van de mooiste locaties van Rotterdam, een plek met nieuwe stedenbouwkundige ontwikkeling van internationaal niveau. HNY probeert niet nostalgisch terug te grijpen op de sfeer van de hotels van weleer, maar op eigen wijze de gastvrijheid, de allure van het reizen van toen te verwezenlijken: iets wat men kan verwachten van een hotel met de naam Hotel New York in een wereldhavenstad.

Uiterlijk heeft het voormalig hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn een kosmopolitische uitstraling: een symmetrische gevelindeling met balkons, erkers, torens en versieringen; allemaal voorwaarden waaraan de meeste hotels, gebouwd rond 1880, voldeden. Verder is het gelegen op een schitterend punt met uitzicht op de skyline van de stad, de haven en de rivier, ook een voorwaarde voor een Grand Hotel.'s Avonds ervaart men in het hotel de stilte en rust van het water. Op veel plekken in het gebouw ziet men prachtige luchten en, na de vaak spectaculaire zonsondergang, de lichtjes van de stad.
Extra attracties in negentiende eeuwse hotels waren onder andere een wintertuin en een uitkijktoren, de zogenaamde belvédère.HNY heeft twee torens, die allebei als hotelkamers zijn ingericht.
Hadden de 19e eeuwse hotels koetsjes met een vaste koetsier of later een limousine met chauffeur, dit hotel heeft een watertaxi met een schipper! Dan bent u in 5 minuten in de Veerhaven, recht tegenover het hotel, of vaart u naar de Leuvehaven (het Centrum).